Meny

Murray finaleklar etter tennismaraton

Andy Murray slet seg videre til finalen i ATP-verdenstourfinalen. Foto: Toby Melville / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

London (NTB-AFP): Verdensener Andy Murray måtte kjempe hardt for finalebilletten i ATP-verdenstourfinalen. Milos Raonic ble til slutt slått etter tre timer og 38 minutter.

De to siste settene ble avgjort etter tiebreak. Murray kunne juble for seier med settsifrene 5-7, 7-6 (7-5), 7-6 (11-9). Han vant til tross for at han hadde en matchball imot seg.

– Det var åpenbart utrolig tøft, men atmosfæren var fantastisk. Jo lenger kampen varte, desto mer høylytt ble publikum. Det er kamper som dette vi spiller for, sa Murray.

– Kampen er en av de hardeste jeg har spilt innendørs noensinne. Jeg forventet ikke at den skulle vare så lenge mot en spiller med en serve som Milos. Jeg er sliten etter å ha spilt mye tennis de siste månedene, men jeg skal gjøre mitt beste og gi alt jeg har i finalen, la han til.

I finalen venter Novak Djokovic. Serberen tok seg enkelt av Kei Nishikori med 6-1, 6-1 i lørdagens andre semifinale. Dermed blir det en direkte duell mellom Murray og Djokovic om hvem som feirer nyttår som verdensener i tennis.

Murray tapte det første settet lørdag. Skotten var i trøbbel da han ble brutt tidlig i andre sett, men slot tilbake og utlignet forspranget til Raonic. (©NTB)

Populært