Meny

Nederlandsk etterretning advarer mot IS-medlemmer i Europa

Blomster ved ett av åstedene for terrorangrepene i Paris 13. november i fjor. Angrepene ble utført av ytterliggående islamister. Foto: Gonzalo Fuentes / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mellom 60 og 80 IS-medlemmer er utplassert i Europa for å utføre angrep, anslår nederlandsk etterretning.

Landets antiterror-sjef, Dick Schoof, sier tallene er basert på anslag gjort av etterretningseksperter. Han peker også på risikoen for at fremmedkrigere i Syria og Irak kan utføre angrep hvis de kommer tilbake til Europa.

Angrepene på byene og områdene som ekstremistgruppa kontrollere i Syria og Irak, fører til at IS-krigere flykter og oppsøker andre områder, påpeker Schoof i et intervju med nyhetsbyrået AP. Han anslår at det befinner seg mellom 4.000 og 5.000 europeiske «terrorist-krigere» i de to landene.

Populært