Meny

Borgerlig flertall på ny måling

De borgerlige partiene kan beholde flertallet, ifølge resultatet på meningsmålingen. Her er partilederne samlet i august. Foto: Berit Roald / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Partiene som nå krangler om statsbudsjettet har fortsatt nok støtte til å beholde flertallet på Stortinget, ifølge Dagbladets partibarometer for november.

Meningsmålingen er gjort av Ipsos MMI for avisen og gir en oppslutning på 24,8 prosent til Høyre og 14,1 prosent til Frp. Samarbeidspartnerne sliter, men holder seg over sperregrensen: Venstre får 4,5 prosent, mens KrF ligger like over grensen med 4,0 prosent. Til sammen ville de fire partiene fått 87 mandater dersom målingen hadde vært valg.

– Vi ser på flere målinger at det er høyst realistisk at de fire samarbeidspartiene kan forsvare flertallet ved valget neste år, sier Høyres parlamentariske leder Trond Helleland.

Fredag viste VGs partibarometer for november en nedgang i Høyres oppslutning med 2,1 prosentpoeng til 19,7 prosent. På denne målingen ville det borgerlige flertallet ha røket. Ap får en oppslutning på 38,1 prosent og ville fått like mange mandater som de fire borgerlige partiene til sammen hvis dette hadde vært valgresultatet.

I Dagbladets måling får Arbeiderpartiet en oppslutning på 35,6 prosent, en nedgang på 0,7 prosentpoeng fra forrige måned.

For de øvrige partiene er utviklingen som følger (endring i prosentpoeng i parentes): Høyre: 24,8 (-0,5), Frp: 14,1 (+1,3), Sp: 6,3 (-0,1), V: 4,5 (– ), KrF: 4,0 (-0,7), SV: 3,7 (-0,6), MDG: 3,5 (+0,9), Rødt: 3,1 (+0,8), andre partier: 0,4 (-0,3). Feilmarginen er beregnet til +/- 1,5-3,3 prosentpoeng.

Populært