Meny

Jødisk leder vil registrere seg som muslim

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lederen av den jødiske organisasjonen Anti-Defamation League (ADL) sier han vil registrere seg som muslim dersom påtroppende president Donald Trump gjør alvor av planene om å opprette en database over muslimer i USA.

– Den dagen det opprettes et register over muslimer, vil jeg registrere meg som muslim på grunn av min jødiske tro, på grunn av min forpliktelse til våre felles amerikanske verdier og fordi jeg ønsker at dette landet skal være så stort som det alltid har vært, sier ADL-leder Jonathan Greenblatt.

Donald Trump sa i valgkampen at han ville opprette et slikt register, men representanter for Trump-organisasjonen har senere avvist dette. Imidlertid har to kjente Trump-støttespillere de siste dagene tatt til orde for et slikt register, noe som får Greenblatt til å reagere.

– I det jødiske samfunnet vet vi hva som skjer med lakmustester. Vi husker. Vi har vonde minner om da vi selv ble identifisert, registrert og merket, sier Greenblatt som tidligere har arbeidet for Barack Obama i Det hvite hus.

Han kritiserer også Trumps utnevnelse av Stephen Bannon som sin nærmeste rådgiver og karakteriserte Bannons Breitbart-plattform som antisemittistisk og rasistisk.

Populært