Meny

Løsning i HUK-meklingen

Partene var samlet hos Riksmekleren. Illustrasjonsfoto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Unio-forbundene og Virke er blitt enige om en løsning for Helse, Utdanning og Kulturområdet (HUK) i Virke. Dermed blir det ingen streik ved skoler, høyskoler, sykehus og museer fra mandag av.

Partene hadde frist til å bli enige til midnatt, men ble sittende og mekle på overtid. Rundt klokka 5 opplyser kommunikasjonssjef Signy Svendsen i Unio at partene er kommet til enighet.

– Enigheten innebærer videreføring av offentlig tjenestepensjon og offentlig AFP for konkrete sykehus integrert i spesialisthelsetjenesten, skoler, høgskoler og museer, opplyser Svendsen.

Unio-forbundene hadde på forhånd varslet uttak av 276 medlemmer. I første omgang var det meldt plassfratredelse for medlemmer i Utdanningsforbundet, Norsk Sykepleierforbund, Forskerforbundet, Norsk Fysioterapeutforbund, Norsk ergoterapeutforbund og Norsk Radiografforbund.

En streik ville blant annet ramme flere avdelinger ved Haraldsplass Diakonale Sykehus i Bergen, Stiftelsen Diakonhjemmets Sykehus i Oslo, en rekke museer i Trondheim, montessoriskoler i Bærum og Drøbak og folkehøgskolene Rødde og Solborg.

Populært