Meny

Santos sender fredsavtalen til nasjonalforsamlingen

Colombias president Juan Manuel Santos. Arkivfoto: Colombian Presidency / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Colombias president Juan Manuel Santos bekrefter at han om kort tid vil sende den nye fredsavtalen med FARC-geriljaen til godkjenning i nasjonalforsamlingen.

Uttalelsen kom i Washington fredag, der Santos er for å gjennomgå legeundersøkelser i forbindelse med et mulig tilbakefall av prostatakreft.

Det var ventet at den nye fredsavtalen som ble inngått 13. november, ville bli sendt til nasjonalforsamlingen for godkjenning i stedet for å bli lagt fram for en ny folkeavstemning. Den første fredsavtalen med FARC ble forkastet i en folkeavstemning få dager før Manuel Santos ble tildelt Nobels fredspris.

Santos sa fredag at en rask godkjenning av fredsavtalen vil kunne forhindre at den skjøre våpenhvilen mellom regjeringen og geriljaen i Colombia faller sammen. Kommentaren kom etter at to FARC-soldater ble drept i kamper med regjeringshæren tidligere denne uka.

FARC og regjeringen har forhandlet i flere år for å komme fram til en avtale som skal gjøre slutt på over et halvt århundre med væpnet konflikt i landet. Over 220.000 mennesker er drept i borgerkrigen, og seks millioner er drevet på flukt.

Populært