Meny

Ingen mistenkte etter knivran av eldre ektepar

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et ektepar i 70-årene ble slått og bakbundet av ranere i sin egen bolig i Tønsberg fredag kveld. Lørdag leter politiet fortsatt etter gjerningspersonene, som beskrives som tre maskerte menn væpnet med kniv.

De tre ble beskrevet som maskerte menn væpnet med kniv. Politiet fikk melding om hendelsen rundt klokka 23 fredag kveld. Paret var blitt slått i ansiktet og blødde da politiet og ambulanse kom til boligen, skriver Tønsbergs Blad.

– En nabo kom hjem fra kveldsvakt og hørte rop om hjelp. Et ektepar i 70-årene forklarte at tre maskerte og svartkledde menn hadde ranet dem. De skal ha snakket engelsk seg imellom, sier operasjonsleder Kjetil Indahl i Sør-Øst politidistrikt til NTB.

Kvinnen ble innlagt til observasjon på sykehuset, mens mannen ble undersøkt hjemme.

Lørdag formiddag er fortsatt ingen pågrepet eller siktet i forbindelse med ranet, og politiet opplyser at de vil fortsette med taktisk og teknisk etterforskning utover dagen.

– Sterkt preget

– Begge ofrene er naturlig nok sterkt preget av overfallet. De er slått i hodet og bakbundet i sitt eget hjem. I tillegg brukte ranerne kniv til å true med, sier innsatsleder på stedet Geir Solberg til Aftenposten.

Det er ikke kjent hvor lenge ranssituasjonen varte eller hva ranerne eventuelt fikk med seg.

Wibecke Bråten, datteren til ekteparet, forteller at hun tror moren har fått hjernerystelse og er den som har fått størst smell av foreldrene. Faren hennes er tidligere rammet av slag og har redusert helse, sier datteren.

– Jeg tror ikke det har sunket helt inn ennå. Det sitter en svak mann som ikke klarer å komme seg ut av sofaen, og så får han slag i ansiktet og ringene han har på fingrene blir revet av. Hva går gjennom hodet på mennesker som gjør sånne ting, sier Bråten til TV 2.

Ber vitner melde seg

Politiet ønsker kontakt med vitner som kan ha vært i området fredag kveld. Flere vitner har allerede meldt seg for politiet, men de ønsker å komme i kontakt med flere som kan ha observasjoner før og etter hendelsen.

– Vi kommer til å gjøre videre åstedsundersøkelser og søk i området, og ber om at folk som har opplysninger, kan gi tips til politiet, sier Indahl.

Populært