Meny

Gransking av kjemiske våpen i Syria forlenget

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

New York (NTB-AFP): FNs sikkerhetsråd i FN har utvidet mandatet til kommisjonen som undersøker om det er brukt kjemiske våpen i krigen i Syria. Undersøkelsene skal være ferdige i november 2017.

Forslaget fra USA om å utvide granskingen med ett år ble vedtatt enstemmig i Sikkerhetsrådet torsdag. Den amerikanske FN-ambassadøren Samantha Power sa arbeidet til kommisjonen langt fra er avsluttet og viste til nylige rapporter om bruk av klorgass i Øst-Aleppo.

Granskingskommisjonen ble opprettet for å samle bevis for om det ble brukt en eller annen form for kjemiske stridsmidler under ni angrep mot syriske landsbyer i 2014 og 2015. En rapport fra kommisjonen slo fast at president Bashar al-Assads styrker har utført minst to kjemiske angrep i Syria. ©NTB)

Populært