Meny

Lavrov sier angrepene i Syria er «begrensede»

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov. Arkivfoto: Alkis Konstantinidis / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lima (NTB-AP): Russlands utenriksminister Sergej Lavrov sier de russiske flyangrepene i Syria er begrensede. Samtidig meldes det om mange drepte i den østlige delen av landet.

Lavrov, som er på toppmøtet i samarbeidsorganisasjonen for Asia og Stillehavsregionen (APEC) i Lima, sa torsdag at russiske og syriske styrker bare jobber sammen for å hindre at IS-krigere flykter fra den irakiske byen Mosul og over grensa til Syria. Lavrov kom med uttalelsen etter et møte med USAs utenriksminister John Kerry. Kerry uttalte etter møtet at de hadde snakket om «alle aspekter» rundt Aleppo og andre spørsmål som Libya og Jemen.

Ifølge eksilgruppa SOHR ble minst 25 sivile drept i nye angrep mot de opprørskontrollerte delene av byen Aleppo torsdag. De østlige delene av byen ble rammet både av artilleri- og luftangrep.

I byen Azaz, som ligger i provinsen Aleppo, ble opprørere torsdag rammet av en bilbombeeksplosjon. Et medlem av den islamistiske gruppen Nureddine al-Zinki sier 25 mennesker ble drept.

Det skal være både opprørere og sivile blant de drepte, og Nureddine al-Zinki tror det var ekstremistgruppa IS som sto bak angrepet. (©NTB)

Populært