Meny

Brev sendt fra norsk skip solgt for 720.000 kroner

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergen (NTB): Et brev sendt fra et norsk passasjerskip i 1860 ble nylig solgt for 720.000 kroner på en auksjon. Konvolutten var frankert med flere verdifulle frimerker.

Det unike samlerobjektet gikk under hammeren i Oslo sist helg, skriver Bergens Tidende.

– Et fantastisk flott brev som ble stemplet og postet om bord på S/S «Jupiter» i 1860 var objektet som oppnådde høyest pris. Skipet var på vei fra Bergen til Hamburg, og brevet ble videresendt derfra til Amsterdam. Salgsprisen ble hele 720.000 kroner inkludert kjøpersalær, sier Joachim Aursland, som er markedsansvarlig i Skanfil Auksjoner. Han vil ikke ut med annen informasjon om kjøperen enn at det var en nordmann.

Brevet beskrives som et av høydepunktene innen norsk filateli, og det er frankert med en blokk av to-, tre- og fireskillings frimerker. Totalt har det kostet 30 skilling å sende brevet.

Aursland mener frimerkesamling på ingen måte har gått av moten og oppfordrer folk til å se etter skjulte skatter på loftene og i kjellerne sine.

– Frimerkesamlingens tid er ikke forbi, og vi tror det er mange som har spennende objekter som de ikke kjenner verdien av, sier han. (©NTB)

Populært