Meny

Folkemordsiktet har sittet tre og et halvt år i varetekt

Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stavanger (NTB): En folkemordsiktet rwander ble denne uken varetektsfengslet i ytterligere tre uker i Stavanger tingrett. Den 44 år gamle mannen har sittet i varetekt siden mai 2013.

Mannen, som har vært bosatt i Sandnes, er siktet for deltakelse i folkemord, men har hele tiden nektet straffskyld. Når fengslingsperioden i denne ukens kjennelse utløper, har han sittet i over tre og et halvt år i varetekt, skriver Stavanger Aftenblad.

Både Stavanger tingrett og Gulating lagmannsrett har kommet fram til at vilkårene for utlevering er oppfylt. Også Høyesterett og Justisdepartementet mener mannen kan utleveres.

I sommer ble det sådd tvil om noen av vitneforklaringene i saken, og nå har Aftenbladet fått tilgang til et dokument som viser at flere vitner har trukket sine forklaringer. I en rapport Kripos har oversendt til Justisdepartementet står det at dersom man ser bort fra forklaringene til to av de aktuelle vitnene, «anses selve bevisene som plasserer siktede direkte på disse åstedene, og ved veisperringer, å være svekket», skriver avisen. Rapporten inneholder en gjennomgang bestilt av den siktede mannen. Flere vitner sier de har blitt presset til å vitne mot ham.

Kripos understreker samtidig at de fortsatt mener det er skjellig grunn til å mistenke 44-åringen for deltakelse i folkemordet.(©NTB)

Populært