Meny

Abe sier han har stor tiltro til Trump

Japans statsminister Shinzo Abe svarte på spørsmål fra pressen etter møtet med Donald Trump i New York. Foto: Andrew Kelly / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

New York (NTB-AP): Japans statsminister Shinzo Abe ga uttrykk for at han har stor tiltro til den nye amerikanske presidenten Donald Trump etter møtet mellom de to.

Abe ble torsdag den første internasjonale lederen som møtte Trump etter valget. Møtet fant sted i Trump Tower i New York og varte i rundt halvannen time. Abe uttalte etter møtet at det var en varm atmosfæren og en åpen og ærlig samtale.

Trumps uttalelser i valgkampen om at allierte må betale mer for sitt eget forsvar har ført til reaksjoner i Japan og en rekke andre land. Abes formål med møtet var å få forsikringer om at forsvarsalliansen mellom USA og Japan vil bli videreført.

– Jeg tror at uten tillit mellom de to nasjonene ville en allianse ikke fungere i framtiden, og resultatet av dagens møte er at jeg er overbevist om at Trump er en leder jeg kan ha sterk tiltro til, sa Abe etter møtet.

Møtet har ført til reaksjoner fra utenriksdepartementet i Washington, som ikke hadde vært i kontakt med Trump og som reagerer på at han tilsynelatende holdt møtet uten innspill fra diplomater med dyp innsikt i Japan. (©NTB)

Populært