Meny

Carlsen: – Flaks at jeg ikke tapte

Magnus Carlsen måtte nøye seg med remis også i det femte VM-partiet mot Sergej Karjakin. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

New York (NTB): Magnus Carlsen var i kjempetrøbbel etter kluss med noteringsskjemaet, men klarte å redde remis i det femte partiet mot Sergej Karjakin i sjakk-VM.

Med fem strake remis står det 2,5-2,5 sammenlagt. Torsdagens parti varte i over fem timer, og duellantene tok hverandre i hendene etter 51 trekk. Carlsen venter dermed fortsatt på sin første seier i mesterskapet, men torsdag kunne han puste lettet ut for at det i det hele tatt ble poeng.

Han førte lenge partiet med hvite brikker, men havnet i ordentlig trøbbel da han ikke lenger hang med på sitt eget noteringsskjema. Carlsen trodde han hadde dårlig tid og gjorde et tabbetrekk med kongen. Realiteten var at han allerede hadde passert tidskontrollen etter 40 trekk.

– Hadde jeg skjønt at jeg hadde fått mer tid, ville jeg ha tatt en pause. I stedet gjorde jeg en kjempefeil, og det ga ham (Karjakin) masse motspill. Det er bare flaks at det ikke ble tap, sa Carlsen til NRK.

– Det er egentlig teit å si det når jeg fører partiet, men sånn var det. Nå må jeg spille to gode partier med svart, la han til.

Karjakin skjønte også etterpå at han hadde kastet bort en uventet mulighet til å ta seieren. – Det er ingen grunn til å gratulere meg. På et tidspunkt hadde jeg en veldig fordelaktig stilling, men jeg klarte ikke å finne de riktige trekkene, sa han. (©NTB)

Populært