Meny

Sp og Ap får flertall i ny måling

Partilederne Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og Jonas Gahr Støre (Ap) får sammen flertall i en ny meningsmåling gjort for Dagens Næringsliv. Bildet er fra en partilederdebatt under Arendalsuka i 2015. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Arbeiderpartiet og Senterpartiet får til sammen flertall på Stortinget, ifølge en ny måling. Regjeringspartiene går begge tilbake.

Det er partibarometeret til Dagens Næringsliv som viser at Arbeiderpartiet (Ap) øker oppslutningen med 2,2 prosentpoeng fra oktober og oppnår 38,4 prosent.

Senterpartiet (Sp) får på målingen 7,7 prosent, opp 0,5 prosentpoeng. Til sammen gir dette 88 av setene i Stortinget, tre flere enn de 85 som må til for å få flertall.

For begge regjeringspartiene peker pila nedover. Høyre faller 2,3 prosentpoeng, mens Fremskrittspartiet går ned 2,8 prosentpoeng. Dermed får de to partiene henholdsvis 23,5 og 10,4 prosent. Til sammen ville dette ha gitt 64 mandater.

For de andre partiene viser barometeret at KrF går fram 1,2 prosentpoeng til 5,9 prosent. SV får 3,8 prosent (+0,6), MDG 3,4 (+0,7), Rødt 1,3 (-1,1), Venstre 3,5 (+0,5), mens andre partier får 2,1 prosent (+0,5). (©NTB)

Populært