Meny

Mer norsk hjelp til Den sentralafrikanske republikk

Utenriksminister Børge Brende. Arkivfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Norge bidrar med ytterligere 47 millioner kroner til humanitær hjelp og langsiktige utviklingstiltak i Den sentralafrikanske republikk.

Det norske bidraget blir kunngjort på en giverkonferanse i Brussel torsdag, der statssekretær Tone Skogen (H) i Utenriksdepartementet deltar.

– Befolkningen i Den sentralafrikanske republikk utsettes for væpnet konflikt, overgrep og humanitær nød. FN og hjelpeorganisasjoner har bare fått inn 30 prosent av midlene til humanitær innsats, og Norge bidrar derfor med ytterligere 47 millioner kroner i bistand, sier utenriksminister Børge Brende (H) i en pressemelding.

Pengene blir kanalisert gjennom FN og frivillige organisasjoner.

– Krisen i dette landet havner fort i skyggen av andre, prekære kriser. Det er viktig at det internasjonale samfunnet trapper opp innsatsen, både for å lindre akutt nød og for å bidra til mer langsiktig fredsbygging. Norge er også bekymret for de regionale konsekvensene av denne konflikten, sier Brende.

Borgerkrigen i Den sentralafrikanske republikk har siden 2013 ført til mange tusen drepte, og rundt 850.000 mennesker er på flukt i og utenfor landet. Situasjonen er nå noe bedre, men fortsatt ustabil og konfliktfylt. (©NTB)

Populært