Meny

Demonstranter stormet Brasils nasjonalforsamling

Demonstranter som ønsker militærkupp i Brasil stormet nasjonalforsamlingen onsdag. Foto: Adriano Machado / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brasília (NTB-AFP): Høyreorienterte demonstranter som vil at de militære skal overta styringen, stormet onsdag nasjonalforsamlingen i Brasils hovedstad.

De cirka 40 demonstrantene brøt seg vei forbi sikkerhetsvaktene og gjennom en glassdør. Inne i den nesten tomme salen avbrøt de møtet som svar i ferd med å starte, med rop om «En general her!». Demonstrantene ble tatt inn til avhør av politiet.

– Dette er skremmende, og det er en advarsel. Vi er på vei tilbake til en tid med ekstremisme, sa Betinho Gomes, medlem i nasjonalforsamlingen, i en kommentar.

En talsmann for president Michel Temer sa protestene var en fornærmelse og et brudd på normene om demokratisk sameksistens.

Brasil var styrt av en militærregjering fra 1964 til 1985, og en liten del av innbyggerne støtter en militær overtakelse i landet som en reaksjon på korrupsjon og en vaklende økonomi. Politisk uro rundt tidligere president Dilma Rousseff og flere korrupsjonssaker har preget landet det siste året.

Også i Rio de Janeiro var det uroligheter onsdag. Politiet avfyrte tåregass og gummikuler mot en rasende folkemengde som protesterte mot økonomiske innstrammingstiltak i byen. (©NTB)

Populært