Meny

Drapsdømt mann henrettet i delstaten Georgia

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Atlanta (NTB-AP): En 54 år gammel mann som var dømt for drap på ekskjæresten sin, ble onsdag henrettet i den amerikanske delstaten Georgia.

Steven Frederick Spears ble erklært død klokken 19.30 onsdag etter å ha blitt henrettet med giftsprøyte, opplyser myndighetene i delstaten. Spears var dømt for å ha drept sin tidligere kjæreste i 2001.

En siste søknad om benådning ble avvist onsdag etter at det ble holdt en høring dagen i forveien. I en psykiatrisk evaluering sa Spears at han ikke ønsket å dø, men at han heller ikke ønsket å leve videre i fengsel. Derfor ønsket han ikke å forsøke seg på flere anker.

Spears er den åttende innsatte som blir henrettet i år i delstaten Georgia sør i USA. (©NTB)

Populært