Vannskader for over to milliarder kroner i år

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix.
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): Hvert niende minutt oppstår det vannskade i private boliger og hytter, viser tall fra Finans Norge. Hittil i år har forsikringsselskapene betalt over to milliarder kroner i erstatning for slike skader.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Så langt har forsikringsselskapene registrert over 50.000 vannskader, 14 prosent mer enn på samme tid i fjor. Mye av økningen skyldes skader som har oppstått etter store nedbørsmengder. For eksempel har et stort antall boligeiere fått kjellerne oversvømt av vann.

– Det er langt mer sannsynlig å få en vannskade i boligen sin, enn å bli utsatt for et innbrudd. Ikke alle vannskader kan unngås, men vi kan bidra selv ved å forberede oss, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

Hun minner blant annet på at det er viktig å stenge av vannet før du skal være lenge borte fra hytter og hus.

I tredje kvartal i år var erstatningene 31 prosent høyere enn samme periode i fjor, og på sitt høyeste nivå noensinne. (©NTB)

Personvernpolicy