Meny

«Verdens tristeste isbjørn» får endelig se sollys

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Pizza», også kjent som «verdens tristeste isbjørn», har blitt flyttet fra et kjøpesenter i Kina der vanligvis bor for å underholde de handlende. 

Pizza holder vanligvis til i Grandview Aquarium på et kjøpesenter i Guangzhou i Kina. Nå har han blitt flyttet til parken hvor han ble født, og er gjenforent med foreldrene, skriver The Telegraph.

Bakgrunn:  Isbjørn på kjøpesenter vekker harme

Flyttingen er bare en midlertidig løsning mens Grandview renoverer innhegningen, ifølge avisen.

Over en million mennesker signerte en underskriftskampanje for å få Pizza fjernet fra kjøpesenteret etter at det dukket opp en video hvor isbjørnen viser tegn på psykiske problemer.

– Isbjørnen Pizza har holdt ut et liv i forsakelse og lidelse i sin lille, kunstige glassinnhegning på kjøpesenteret. Nyheten om at han får komme ut gjør meg veldig glad og lettet på hans vegne. Vi bønnfaller kjøpesenteret om å gjøre dette til et permanent oppholdssted for Pizza, sier Peter Li fra Dyrevernorganisasjonen Humane Society International til The Telegraph.

The Yorkshire Wildlife Park i Doncaster, England har tidligere tilbudt å stille med 10 mål i England der «Pizza» kan boltre seg, på den betingelsen at kjøpesenteret ikke erstatter ham med en annen bjørn. Ifølge dyrevernorganisasjoner har kjøpesenteret avvist forespørselen.

– Ingen mengde renovasjon kan noensinne gjøre et kjøpesenter et egnet sted for dette dyret, og å sende ham tilbake nå vil være grusomt og hjerteløst, sier Li.

Les også:

Roper varsku om «verdens tristeste isbjørn»

Sir David frykter klimaendringer – og isbjørn

Bilde av utmagret isbjørn på Svalbard går verden rundt

Populært