Meny

Agder politidistrikt anmeldes etter cellebrann

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arendal (NTB): To ansatte ble påført varige skader etter en cellebrann på Arendal politistasjon i 2012. Nå anmelder de politidistriktet til Spesialenheten.

Saken omtales i siste nummer av Politiforum og i Agderposten. Knut Lauvrak og Magnar Heggernes tok seg inn på en røykfylt celle for å redde en mann som hadde tent på cellen i 2012. I ettertid fikk Heggernes store helseplager og astma, mens Lauvrak har fått KOLS.

– Lungekapasiteten min er 20 prosent. Det er 50 prosents sjanse for at jeg blir 18 måneder eldre, ifølge legene. Det er et slit å leve slik, sier Lauvrak til Agderposten.

Han mener politiledelsen i Arendal hadde tatt en kalkulert risiko ved å sende friskluftsmaskene i arresten til reparasjon uten å ha andre i backup. Derfor måtte de to gripe inn uten beskyttelse for å redde arrestanten da det begynte å brenne.

Øverste leder ved Arendal politistasjon, Jan Sverre Krogstad, vil ikke kommentere saken. Kommunikasjonsrådgiver Svein Enersen sier at politimester Kirsten Lindberg i Agder ikke ønsker å kommentere saken ettersom den er under etterforskning av Spesialenheten. (©NTB)

Populært