Meny

USA fordømmer israelsk legalisering av bosetninger

Bosettingen Amona ble bygd uten tillatelse fra israelske myndigheter på okkupert område på den palestinske Vestbredden. Foto: Ronen Zvulun / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Washington (NTB-AFP): USA fordømmer det israelske lovforslaget som vil gjøre jødiske bosetninger på privat, palestinsk land lovlige.

En komité av israelske statsråder hastebehandlet søndag lovforslaget i et forsøk på å hindre at bosetningen i utposten Amona på Vestbredden blir fraflyttet før utgangen av året.

Talsperson for det amerikanske utenriksdepartementet Elizabeth Trudeau sier Washington er dypt bekymret over lovforslaget og håper det ikke blir gjennomført.

– Det vil bety en dramatisk økning av støtten til bosetningene og vil utgjøre en stor fare for mulighetene for å finne en tostatsløsning, sier Trudeau.

Høyesterett har gitt ordre om at Amona skal tømmes og rives innen 25. desember. Rundt 40 familier bor i bosetningen, som ligger i nærheten av Ramallah. Den er bygget på land som var i privat, palestinsk eie, og grunneierne har gått rettens vei for å få fjernet utposten.

Mandag avviste en israelsk domstol regjeringens henstilling om å utsette evakueringen og rivingen av bosetningen. (©NTB)

Populært