USA fordømmer israelsk legalisering av bosetninger

Bosettingen Amona ble bygd uten tillatelse fra israelske myndigheter på okkupert område på den palestinske Vestbredden. Foto: Ronen Zvulun / Reuters / NTB scanpix
Bosettingen Amona ble bygd uten tillatelse fra israelske myndigheter på okkupert område på den palestinske Vestbredden. Foto: Ronen Zvulun / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Washington (NTB-AFP): USA fordømmer det israelske lovforslaget som vil gjøre jødiske bosetninger på privat, palestinsk land lovlige.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En komité av israelske statsråder hastebehandlet søndag lovforslaget i et forsøk på å hindre at bosetningen i utposten Amona på Vestbredden blir fraflyttet før utgangen av året.

Talsperson for det amerikanske utenriksdepartementet Elizabeth Trudeau sier Washington er dypt bekymret over lovforslaget og håper det ikke blir gjennomført.

– Det vil bety en dramatisk økning av støtten til bosetningene og vil utgjøre en stor fare for mulighetene for å finne en tostatsløsning, sier Trudeau.

Høyesterett har gitt ordre om at Amona skal tømmes og rives innen 25. desember. Rundt 40 familier bor i bosetningen, som ligger i nærheten av Ramallah. Den er bygget på land som var i privat, palestinsk eie, og grunneierne har gått rettens vei for å få fjernet utposten.

Mandag avviste en israelsk domstol regjeringens henstilling om å utsette evakueringen og rivingen av bosetningen. (©NTB)