Meny

AP: Rudy Giuliani kan bli utenriksminister

Tidligere borgermester i New York Rudy Giuliani er en viktig støttespiller for Donald Trump og har vært nevnt som aktuell for flere posisjoner i den nye regjeringen. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Washington (NTB-AP): Tidligere New York-borgermester Rudy Giuliani får jobben som utenriksminister i Donald Trumps regjering dersom han vil ha den, ifølge en kilde i Trump-organisasjonen.

Kilden som uttaler seg til nyhetsbyrået AP, sier det ikke er reell konkurranse om jobben som utenriksminister – den er Giulianis om han vil ha den.

Giuliani avviste på et arrangement i Washington mandag kveld at han ville bli justisminister i Trump-regjeringen. Stillingen som utenriksminister kom også opp under arrangementet, men Giuliani var tilbakeholden når det gjaldt egne muligheter. Han sa John Bolton, tidligere FN-ambassadør, ville være et godt valg. På spørsmål om det var noen bedre svarte han: – Kanskje meg, jeg vet ikke.

Tirsdag skal Trump møte sin kommende visepresident Mike Pence for å diskutere utnevnelsene til nøkkelposisjoner i den nye administrasjonen. Pence har fått ansvaret for å lede arbeidet med overgangen til ny regjering. (©NTB)

Populært