AP: Rudy Giuliani kan bli utenriksminister

Tidligere borgermester i New York Rudy Giuliani er en viktig støttespiller for Donald Trump og har vært nevnt som aktuell for flere posisjoner i den nye regjeringen. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB scanpix
Tidligere borgermester i New York Rudy Giuliani er en viktig støttespiller for Donald Trump og har vært nevnt som aktuell for flere posisjoner i den nye regjeringen. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Washington (NTB-AP): Tidligere New York-borgermester Rudy Giuliani får jobben som utenriksminister i Donald Trumps regjering dersom han vil ha den, ifølge en kilde i Trump-organisasjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kilden som uttaler seg til nyhetsbyrået AP, sier det ikke er reell konkurranse om jobben som utenriksminister – den er Giulianis om han vil ha den.

Giuliani avviste på et arrangement i Washington mandag kveld at han ville bli justisminister i Trump-regjeringen. Stillingen som utenriksminister kom også opp under arrangementet, men Giuliani var tilbakeholden når det gjaldt egne muligheter. Han sa John Bolton, tidligere FN-ambassadør, ville være et godt valg. På spørsmål om det var noen bedre svarte han: – Kanskje meg, jeg vet ikke.

Tirsdag skal Trump møte sin kommende visepresident Mike Pence for å diskutere utnevnelsene til nøkkelposisjoner i den nye administrasjonen. Pence har fått ansvaret for å lede arbeidet med overgangen til ny regjering. (©NTB)