Meny

Trump vurderer oljemilliardær til toppjobb

Donald Trump har til hensikt å endre den amerikanske energipolitikken. Foto: Carlo Allegri / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Washington (NTB-AP): Påtroppende president Donald Trump vurderer en oljemilliardær som energiminister i sin regjering. Målet er å raskt endre president Barack Obamas miljø- og energipolitikk.

Trump har lovet å fjerne alle Obamas «jobbødeleggende restriksjoner». Han vil gå inn for å øke boringen etter olje og gass på statlig grunn og åpne for oljeboring i områder i Atlanterhavet som hittil har vært vernet. Trump vil også oppheve Obamas plan for å redusere CO2-utslippene fra kullfyrte fabrikker og stoppe forsøkene på å redusere luft- og vannforurensning.

Blant personene han vurderer som energiminister er Harold Hamm, en oljemagnat fra Oklahoma og forkjemper for fracking. En annen mulighet er Nord-Dakotas kongressrepresentant Kevin Cramer, som har støttet Trump fra tidlig i valgkampen.

Forretningsmannen Robert Grady, som jobbet i president George Bushs administrasjon, skal være kandidat til toppjobbene i enten energi- eller innenriksdepartementet. (©NTB)

Populært