Trump vil gi barna høyeste sikkerhetsklarering

Donald Trump planlegger tilsynelatende å fortsatt la familien spille en viktig rolle i sin politikk. Arkivfoto: Brendan McDermid / Reuters / NTB
Donald Trump planlegger tilsynelatende å fortsatt la familien spille en viktig rolle i sin politikk. Arkivfoto: Brendan McDermid / Reuters / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Washington (NTB-Ritzau): USAs kommende president, Donald Trump, undersøker muligheten for at barna hans kan få den høyeste sikkerhetsklareringen som er mulig, når han tiltrer embetet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge CBS News har Trumps stab bedt administrasjonen i Det hvite hus undersøke om dette er mulig. I praksis vil det kreve at barna har en rolle som Trumps viktigste sikkerhetsrådgivere, og de vil få adgang til statshemmeligheter. For å få en slik sikkerhetsklarering må barna gjennom en grundig bakgrunnssjekk.

Spesielle regler mot nepotisme gjør at Trump ikke kan ansette barna sine i Det hvite hus, men ifølge reglene trenger man ikke være ansatt av regjeringen for å få sikkerhetsklareringen.

Flere av barna til Trump deltok aktivt i valgkampen hans, både datteren Ivanka, sønnene Eric og Donald Jr og svigersønnen Jared Kushner. (©NTB)