Meny

Anundsen bekymret for treghet i varslersak

Justisminister Anders Anundsen er enig i at det har tatt for lang tid å behandle varslersaken i bergenspolitiet. Arkivfoto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Justisminister Anders Anundsen (Frp) er enig med varsleren i bergenspolitiet om at behandlingen av varslingssaken har tatt for lang tid. Anundsen sier tidsbruken bekymrer ham.

– Jeg har allerede tatt en runde på behandlingstiden av sånne saker. Hele poenget med varslingskanalene er jo at varsleren skal tas på alvor, at det skal gjennomføres umiddelbare oppfølgingstiltak for å vurdere innholdet i varselet, og det har nok tatt for lang tid her, sier Anundsen til VG. Han understreker at han ikke uttaler seg innholdet i varselet, som er blitt kjent den siste tiden.

Varsleren har blant annet fortalt at narkospanerne i Bergen skal ha sluttet å pågripe folk basert på det han kaller en «stående føring» fra ledelsen i politidistriktet. Han mener praksisen er både etisk og juridisk uholdbar.

Politimester Kaare Songstad har forklart at politiet på grunn av manglende ressurser har vært nødt å prioritere annerledes, noe som blant annet førte til nedprioritering av narkotikasaker.

Bergens Tidende har snakket med flere som sier stemningen var «spesiell», «vanskelig» og «krevende» på politihuset i Bergen da de ansatte kom tilbake på jobb. Seksjonen for bekjempelse av organisert kriminalitet holdt to møter mandag.

– Jeg kan bekrefte at vi har hatt møter i dag, og det skulle jo bare mangle. Innholdet i møtene er det unaturlig for meg å kommentere. Politidistriktet er i en vanskelig situasjon. Det blir flere møter fremover. Politiet er som en stor familie, og det som nå har kommet fram preger alle, sier politistasjonssjef Olav Valland. (©NTB)

Populært