Anundsen bekymret for treghet i varslersak

Justisminister Anders Anundsen er enig i at det har tatt for lang tid å behandle varslersaken i bergenspolitiet. Arkivfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Justisminister Anders Anundsen er enig i at det har tatt for lang tid å behandle varslersaken i bergenspolitiet. Arkivfoto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): Justisminister Anders Anundsen (Frp) er enig med varsleren i bergenspolitiet om at behandlingen av varslingssaken har tatt for lang tid. Anundsen sier tidsbruken bekymrer ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg har allerede tatt en runde på behandlingstiden av sånne saker. Hele poenget med varslingskanalene er jo at varsleren skal tas på alvor, at det skal gjennomføres umiddelbare oppfølgingstiltak for å vurdere innholdet i varselet, og det har nok tatt for lang tid her, sier Anundsen til VG. Han understreker at han ikke uttaler seg innholdet i varselet, som er blitt kjent den siste tiden.

Varsleren har blant annet fortalt at narkospanerne i Bergen skal ha sluttet å pågripe folk basert på det han kaller en «stående føring» fra ledelsen i politidistriktet. Han mener praksisen er både etisk og juridisk uholdbar.

Politimester Kaare Songstad har forklart at politiet på grunn av manglende ressurser har vært nødt å prioritere annerledes, noe som blant annet førte til nedprioritering av narkotikasaker.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bergens Tidende har snakket med flere som sier stemningen var «spesiell», «vanskelig» og «krevende» på politihuset i Bergen da de ansatte kom tilbake på jobb. Seksjonen for bekjempelse av organisert kriminalitet holdt to møter mandag.

– Jeg kan bekrefte at vi har hatt møter i dag, og det skulle jo bare mangle. Innholdet i møtene er det unaturlig for meg å kommentere. Politidistriktet er i en vanskelig situasjon. Det blir flere møter fremover. Politiet er som en stor familie, og det som nå har kommet fram preger alle, sier politistasjonssjef Olav Valland. (©NTB)