Meny

NTNU-forskere tok opp lyd hos familie i sju måneder

Norges teknisk naturvitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trondheim (NTB): En programmeringsfeil førte til at forskere fra NTNU gjorde lydopptak hjemme hos en barnefamilie i sju måneder. Familien deltok i testing av en ny vugge.

Studentavisen Under Dusken skriver at barnevuggen tok opp lyd nesten kontinuerlig i sju måneder før NTNU-forskerne oppdaget feilen.

De ville først ikke varsle familien av omdømmehensyn, men fikk pålegg om dette etter å ha sendt avviksmelding til Datatilsynet.

– Ja, vi ga et pålegg om at de skulle informeres. Like etter fikk vi beskjed fra NTNU om at dette var gjort, sier avdelingsdirektør Helge Veum ved tilsyns- og sikkerhetsavdelingen i Datatilsynet

Vuggen som ble testet, er laget for å hjelpe familier som har barn med kolikk. Ved barnegråt skal vuggen berolige barn med musikk og bevegelse. Da forskerne skulle oppgradere programvaren oppdaget de det var blitt lagret lydopptak. Alle lydklippene ble etter kort tid slettet. (©NTB)

Populært