Meny

Carl. I Hagen vil tilbake på Stortinget

Carl I. Hagen forlot Stortinget i 2009, nå vil han tilbake igjen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp-nestoren mener partiet han var med å bygge har mistet litt av sitt «gamle jeg». Nå vil Carl I. Hagen tilbake i rikspolitikken. 

Selv om Hagen forlot Stortinget i 2009, har han ikke gitt seg i politikken. Flere ganger har han kritisert dagens partiledelse.

Senest lørdag sa Hagen til ABC Nyheter at partiet «har mistet litt av sitt gamle jeg». I dag er han medlem i Oslo bystyre, nå vil han tilbake på Stortinget.

– Jeg kan bekrefte at jeg fikk forespørsel fra et lokallag om å stille på stortingslisten, på fjerdeplass. Jeg svarte ja til det og meddelte også nominasjonskomiteen at jeg var aktuell på fjerdeplass og sisteplass på stortingslisten, sier Carl I. Hagen til Dagens Næringsliv. 

Et mulig comeback for Hagen, vil bli tema på nominasjonsmøtet i Oslo Frp mandag 12. desember. Foreløpig har nominasjonskomiteen i Oslo Frp satt Frp-veteranen på sisteplass, skriver avisen. 

– Jeg liker ikke å sitte på sidelinjen å se at det partiet jeg har brukt mitt liv til å være med å bygge opp, nylig fikk en meningsmåling under ti prosent, sier Hagen videre til Dagens Næringsliv.

Varslet utfordrer til Frp

Samme dag som Hagen varslet sitt mulige comeback på Stortinget, gikk Hagen ut i VG og sa at Frp er blitt for tamme. 

– Det er åpenbart marked for et nytt parti. Fremskrittspartiet blir nå av mange sett på som et etablert parti, som er en del av makten, som sitter i regjering. De ser ikke på Frp som løsningen og det er absolutt et marked der som gjør at det kan komme et opprørsparti i Norge, sa den tidligere Frp-lederen i et intervju med VG mandag.

Lørdag sa Hagen til ABC Nyheter at partiet har mistet mye av det opprørske. 

– Selvsagt er våre røtter hvor vi gjør opprør mot staten og makteliten svekket, det var derfor Høyre tok oss med i regjering istedenfor en ren høyreregjering. Det var den beste måten å ta knekken på oss, eller i hvert fall svekke oss, sa Hagen som har 28 år som partileder i Fremskrittspartiet bak seg. 

Les saken: Hagen varsler utfordrer til Frp

Fremhever seniorsaken

Til Dagens Næringsliv sier Hagen at han vil ha slutt på aldersdiskrimineringen i Norge.

– Jeg har lenge ment at vi ikke verdsetter seniorene i Norge godt nok. Jeg har drevet med seniorpolitikk lenge og ser at blant annet at folk ikke lenger kan være legdommer når de fyller 70. Og i motsetning til USA, må høyesterettsdommerne i Norge gå av for aldersgrensen. Jeg har lenge kjempet for å bli kvitt alle disse aldersgrensene, sier Hagen til avisen.

Les også: – Regjeringstiden har svekket det opprørske i Fremskrittspartiet

Populært