Meny

Politikilde: – Reagerte ikke på dopingtips om politiansatt

Illustrasjonsfoto. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2013 skal politiet ha fått tips om at en navngitt ansatt var involvert i salg av dopingmidler. Ingen reagerte, sier en politikilde til VG.

I 2013 skal politiet ha fått tips om at en navngitt ansatt var involvert i salg av doping. Ingen reagerte, sier en politikilde til VG.

«Allerede i 2013 innkom det flere tips om navngitte personer, blant annet ett som impliserte en politiansatt i Hordaland politidistrikt. Men politiet valgte å ikke gripe inn. Heller ikke etterfølgende tips i de neste årene responderte politiet på», skriver politikilden til VG.

Produksjonsrom

To år senere, i november 2015, avdekket politiet et lager og produksjonsrom for dopingsmidler i et bolighus i Bergen, og den navngitte politiansatte ble siktet for brudd på legemiddelloven.

Visepolitimester Olav Valland i Vest politidistrikt bekrefter overfor avisen at politiet fikk informasjon om at en ansatt i politiet kunne være involvert i salg av dopingsmidler før saken ble rullet opp i fjor.

Politiadvokat Øyvind Haukland opplyser til VG at en ansatt i politietaten har fått et forelegg på 6.000 kroner og er siktet for bruk av dopingmidler.

Spesialenheten

Samtidig har politiet i Bergen blitt beskyldt for å nedprioritere narkotikasaker. Det skjedde i form av at en varslersak fra en politimann. Først sju måneder etter varslingen fikk Spesialenheten for politisaker vite om saken – gjennom mediene, skriver Bergens Tidende.

Les også: Professorer mener politiet i Bergen bryter loven

Etter at en varsler i politiet blant annet fortalte at narkospanerne i Bergen skal ha sluttet å pågripe folk, gjorde Spesialenheten det klart at saken skal undersøkes.

– Jeg leste om den i VG og var ikke kjent med den før lørdag. Jeg fikk en telefon fra en VG-journalist torsdag om jeg kunne være tilgjengelig på telefon lørdag. Det sa jeg at jeg kunne. Da jeg leste oppslaget, var min vurdering at dette er en sak vi må vurdere om det er rimelig grunn til å etterforske, sier Spesialenhetens leder Jan Egil Presthus til Bergens Tidende.

– Har tatt for lang tid

Spesialenheten er underlagt Riksadvokaten og Justisdepartementet, som ble gjort kjent med saken i sommer.

Politimester Kaare Songstad i Vest politidistrikt vedgår overfor Bergens Tidende at det har tatt for lang tid å behandle varselet, men vil foreløpig ikke kommentere tiden det tok før Spesialenheten fikk vite om saken. Avisen har ikke fått kommentar fra Riksadvokaten.

Populært