Meny

Sjakkekspert tror Carlsen vil ta større sjanser

Regjerende mester Magnus Carlsen møter utfordrer Sergej Karjakin fra Russland til det tredje partiet i VM-kampen mellom de to. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NRKs sjakkekspert Torstein Bae tror VM-kampen mellom Magnus Carlsen og Sergej Karjakin vil ta seg opp når Carlsen får hvite brikker for andre gang i det tredje partiet mandag.

Følg det tredje partiet direkte i nederst i artikkelen.

Etter to partier har VM-duellantene ett poeng hver etter to ganger remis.

Karjakin imponerte i første parti , også var det motsatt i det andre, men Karjakin er nok mest fornøyd med at det står 1-1. Han er underdog. Magnus er tålmodig og vil slite ut motstanderen slik at han gjør tabber, oppsummerer NRKs sjakkekspert Torstein Bae.

Når de to sjakkgigantene setter seg inn i glassburet i New York for tredje gang tror sjakkeksperten at Carlsen vil gå hardere inn for seier.

Større press

– Den som intet våger, intet vinner. Ingen vil tape tidlig i kampen og havne på etterskudd, men man har bare hvite brikker seks ganger, og mandag har Magnus sin andre av seks. Jeg mener det er helt realistisk at Magnus vil ta litt større sjanser for å vinne, sier Bae til NTB.

– Nå begynner det å dra seg til, og begge vil velge litt skarpere. Magnus sa at han følte seg litt rusten i første parti, men i går spilte han veldig bra, så nå vil han nok sette større press på Karjakin, legger han til.

Les også:   – Karjakin kan få problemer med nervene

Hviledag

Søndag var det hviledag i New York. Under de foregående mesterskapene brukte Carlsen fridagene til fysiske aktiviteter som fotball og basketball. Bae tror ikke hviledagene under årets kamp er noe unntak. Å lade batteriene kommer godt med for den regjerende mesteren da NRK-eksperten tror at lengden på de neste partiene vil øke.

– Magnus har prøvd i de kampene som har vært til nå å skape noen svake punkter hos Karjakin, men i for eksempel det første partiet ble det altfor jevnt. Håpet til Magnus er å få en god stilling slik at han kan presse Karjakin til å gjøre tabber, mener sjakkeksperten.

– Magnus brukte en overraskende åpning i første parti, men som ikke ga et veldig stort overtak. Karjakin brukte en åpning som han kjenner godt og som han har brukt mye tidligere. Nå kommer nok begge til å sette den andre mer på prøve, avslutter han.

Les også:   VM-historiens yngste sjakk-finale

Populært