Meny

Maduro vil ikke ha nyvalg

Venezuelas president Nicolás Maduro avviser nyvalg. Foto: Marco Bello / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Caracas (NTB-AFP): Venezuelas president Nicolás Maduro avviser å holde valg tidligere enn planlagt for å finne en vei ut av den politiske krisen i landet.

– Valg som en vei ut? En vei ut av hva?, sa Maduro i sitt ukentlige tv-program søndag. Han la til at ingen burde bli opptatt av valgprosesser som ikke er i tråd med konstitusjonen.

Regjeringen og opposisjonen forpliktet seg lørdag til å finne en fredelig, demokratisk vei ut av krisen i landet.

– Vi er på høytidelig vis blitt enige om at våre politiske uenigheter bare kan løses tydelig innenfor grunnlovens rammer, og langs en demokratisk, fredelig og folkevalgt vei, het det i en felles uttalelse etter forhandlinger med støtte fra Vatikanet. Erklæringen sier ikke noe om nyvalg, men lederne av det viktigste opposisjonspartiet MUD har nevnt dette som en mulighet. Maduro er imidlertid klar på at nyvalg ikke er et alternativ.

– Det gleder meg at MUD vil fortsette dialogen fram til desember 2018, sa han og refererte til slutten på sin periode som Venezuelas president.

Det oljerike søramerikanske landet har i lengre tid vært hardt rammet av matmangel og skyhøy inflasjon. Opposisjonen har i månedsvis krevd en folkeavstemning om hvorvidt Maduro bør bli sittende ved makten. (©NTB)

Populært