LO-forbund krever nedleggelse av Nye Veier

Flere LO-forbund er kritiske til veiselskapet Nye Veier. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.
Flere LO-forbund er kritiske til veiselskapet Nye Veier. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): Tre LO-forbund krever at Arbeiderpartiet går inn for å avvikle samferdselsminister Ketil Solvik Olsens (Frp) nye veiselskap etter valget neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en ny rapport LO-forbundene har bestilt, slaktes det statlige aksjeselskapet, ifølge Dagsavisen. Selskapet ble opprettet av regjeringen for å bygge raskere og billigere veier.

– Etter vårt syn skulle dette selskapet aldri vært opprettet, og vi mener det bør avvikles så fort som mulig, sier Alf Edvard Mastenes i Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT). FLT har bestilt rapporten sammen med Norsk Tjenestemannslag (NTL) og Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF) i Statens vegvesen og initiativet For Velferdsstaten. Rapporten er utarbeidet av De Facto, som beskriver seg selv som et kunnskapssenter for fagorganiserte.

Eirik Sivertsen (Ap) i Stortingets transportkomité, sier det er for tidlig å svare på om det lar seg gjøre å legge ned selskapet.

– Først må vi få en oversikt over hvilke forpliktelser som ligger der og hvilke kontrakter som er inngått og om vi har mulighet til å gjøre endringer. Vi er opptatt av å få mest mulig vei for pengene, men vi fikk ikke gjennomslag for vårt alternativ til Nye Veier, sier Sivertsen.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen ønsket ikke å kommentere saken overfor Dagsavisen. (©NTB)