Meny

CO2-utslipp uendret det siste året

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marrakech (NTB-AFP-AP): Verdens CO2-utslipp fra fossilt brensel er på samme nivå i 2016 som i de to foregående årene. – En god hjelp, men ikke nok til å avverge faren for global oppvarming, ifølge en ny rapport.

Den årlige Global Carbon Budget-rapporten er utarbeidet av forskere fra hele verden og ble offentliggjort mandag i forkant av FNs klimakonferanse i Marokko. Der samles klimautsendinger fra hele verden for å bli enige om videre tiltak etter Parisavtalen.

– Dette tredje året med nesten ingen vekst i utslippene er enestående i en tid med sterk økonomisk vekst, seier forskningsleder Corinne Le Quere ved University of East Anglia. Mindre utslipp fra kullfyring i Kina er hovedforklaringen på at utslippene har stagnert, etter å ha vokst med rundt 2,3 prosent hvert år fra 2004 til 2013.

– Dette er til stor hjelp for å takle klimautfordringene, men det er langt fra nok, sier Le Quere. For å redusere den globale oppvarmingen til to grader trengs det en reduksjon i CO2-utslippene på 0,9 prosent hvert år fram til 2030. (©NTB)

Populært