Meny

Byer isolert etter jordskjelvet på New Zealand

Det er store skader på veier og infrastruktur etter jordskjelvet på New Zealand. her fra motorveien sør for Blenheim på Sørøya. Foto: Anthony Phelps / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Wellington (NTB-DPA): To personer er bekreftet omkommet, og det er store skader på veier og infrastruktur etter det kraftige jordskjelvet på nordkysten av Sørøya på New Zealand.

En person omkom da en bygning kollapset i Kaikoura, og en kvinne døde av medisinske komplikasjoner i et utkantområde nord for Christchurch.

Jordskjelvet rammet like etter midnatt mandag lokal tid og hadde en styrke på 7,5. Det hadde senter 100 kilometer utenfor den østlige kysten av Sørøya og førte til frykt for tsunami.

– Vi vet at bølgene var opp til to meter høye, men innbyggerne reagerte som de skulle og nærmet seg ikke strendene, sier statsminister John Key i New Zealand. Tsunamivarselet er nå nedgradert til et regionalt kystvarsel.

Østkysten av Sørøya er hardest rammet av skjelvet, og veier er stengt på grunn av jordskred og store sprekker i veidekket. Byer nær episenteret, som Kaikoura og Waiau i området North Canterbury, er isolert. Fergene mellom Nord- og Sørøya er innstilt mens det blir undersøkt om terminalene har fått skader, melder KiwiRail.

Det er registrert skader så langt nord som til hovedstaden Wellington, der myndighetene mandag morgen ba folk om å ikke dra inn til sentrum på grunn av mye knust glass. (©NTB)

Populært