Meny

Minst 23 drepte i nye kamper i Aleppo

Solen går ned over ruinene i det opprørskontrollerte Øst-Aleppo tidligere i høst. Arkivfoto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aleppo (NTB-AFP-AP): Minst 23 personer, av dem 11 barn, ble drept i nye kamper mellom regimet og opprørere i provinsen Aleppo søndag. Samtidig får opposisjonen ny frist på 24 timer til å forlate den syriske storbyen.

Det var søndag kamper både i nabolaget Karam al-Turab og i landsbyen Al-Aziza like nord for Aleppo, ifølge AFPs korrespondent og eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Ifølge kurdiske sikkerhetsstyrker ble minst åtte mennesker drept i et luftangrep søndag. Det statlige nyhetsbyrået SANA melder at minst fire personer ble drept da opprørerne bombet den regjeringskontrollerte delen av Aleppo.

Lyden av kampene mellom regjeringsstyrker og opprørere kunne høres i store deler av de opprørskontrollerte områdene, melder AFP. Det østlige Aleppo er omringet av regjeringsstyrker og har vært utsatt for gjentatte angrep siden hæren satte i gang en offensiv for å gjenerobre hele byen i september.

Søndag fikk innbyggerne i Aleppo tekstmeldinger på telefonene sine med følgende advarsel til opprørerne:

– Væpnede menn øst i Aleppo, dere har bare 24 timer på dere til å ta beslutningen om å reise. De som ønsker å berge sine liv, må legge ned våpnene, og deres sikkerhet kommer til å garanteres. Etter at denne perioden er utløpt, kommer den planlagte strategiske offensiven til å begynne, står det i meldingen.

Bashar al-Assads regjering og hæren har med jevne mellomrom sendt tekstmeldinger til opprørere og innbyggere i Aleppo med ordre om å forlate de beleirede områdene. (©NTB)

Populært