Meny

Korrupsjonsanklaget selskap kjemper om milliardkontrakt i Norge

E18 i Telemark skal bygges ut. Her E18 i Vestfold. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): Et spansk entreprenørselskap er anklaget for omfattende korrupsjon, men regjeringens veiselskap Nye Veier vil ikke utelukke selskapet fra konkurransen om en milliardkontrakt på E18 i Telemark.

– Vi følger rettsprinsippet om at alle er uskyldige inntil det motsatte er bevist, sier administrerende direktør Ingrid Dahl Hovland i Nye Veier til Aftenposten.

Den spanske entreprenøren Acciona er med i finaleheatet sammen med tre andre aktører i konkurransen om å få bygge 16 kilometers motorvei mellom Rugtvedt og Dørdal i Telemark, en kontrakt som utgjør 3 milliarder kroner.

Det spanske selskapet er imidlertid blitt anklaget for omfattende korrupsjon i forbindelse med tildeling av offentlige kontrakter i Spania. Totalt er det anklager om korrupsjon for over 200 millioner kroner, skriver Aftenposten.

Selskapet Nye Veier påpeker at selskapene som deltar i konkurransen om E18 har tilfredsstilt over 100 krav som tas med i kontrakten.

– Plikt til avvisning er knyttet til rettskraftige dommer for korrupsjon og organisert kriminalitet. Ingen av dem som er prekvalifisert har slike dommer på seg, sier Hovland. (©NTB)

Populært