Meny

Reince Priebus blir Trumps stabssjef

USAs påtroppende president Donald Trump tar Reince Priebus i hånden valgnatten. I bakgrunnen er den nyvalgte visepresidenten Mike Pence. Foto: Jonathan Ernst / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Washington (NTB-AFP): Donald Trump utnevner Reince Priebus, lederen for Republikanernes nasjonalkomité, til sin stabssjef. Breitbart-redaktør Steve Bannon blir Trumps nærmeste rådgiver.

– Jeg er begeistret over at mitt veldig vellykkede team blir med meg i ledelsen av landet vårt, sier Trump i uttalelsen der han røper de første navnene i sin administrasjon.

Priebus var blant de aller første etablerte republikanerne som ga sin støtte til Trump. Stillingen som stabssjef regnes som en av de mektigste i Det hvite hus.

Bannon, som ledet det konservative, Trump-vennlige nettstedet Breitbart før han sluttet seg til eiendomsmilliardærens valgkamp, får tittelen som sjefstrateg og seniorrådgiver.

– Steve og Reince er høyt kvalifiserte ledere som jobbet godt sammen i vår valgkamp og førte oss til en historisk seier, sier Trump og tilføyer:

– Nå kommer jeg til å ha dem begge med meg i Det hvite hus, der vi skal gjøre Amerika storslått igjen. (©NTB)

Populært