Meny

Alle høst-barn fikk barnehageplass

– Jeg er glad for at flere barn har fått plass i barnehage, for det vil bidra til å gi dem en god start på livet, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne høsten fikk 9.800 barn som fyller ett år i september og oktober rett til barnehageplass. Alle barna fikk plass, ifølge regjeringen.

– Jeg er glad for at flere barn har fått plass i barnehage, for det vil bidra til å gi dem en god start på livet. Det er også flott at kommunene på kort tid greide å sørge for nok plasser, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Regjeringen utvidet i fjor høst retten til barnehageplass til også å gjelde barn som fyller ett år i september og oktober. Etter utvidelsen har totalt 51.000 ettåringer rett til plass – og nå viser tall fra Utdanningsdirektoratet at alle barn med rett fikk plass.

Les også:   Frp-forslag om å avvikle kontantstøtten

Tidligere var det kun barn som fyller ett år innen utgangen av august, som fikk rett til plass i august. Barn født senere måtte i flere tilfeller vente i opptil 11 måneder før de fikk plass. (©NTB)

Helse og livsstil
Populært