Meny

Politimesteren i Bergen synes situasjonen er lei

Politimester Kaare Songstad i Vest politidistrikt. Foto: Paul S. Amundsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergen (NTB): Politimester Kaare Songstad, som mottok varslingsrapporten om bergenspolitiet, sier han er overrasket over kraftfullheten i teksten.

– Det var ikke kjekt å våkne til dette, og det er klart uheldig med ytterligere en sak om interne forhold hos oss som når avisforsidene, sier Songstad til Bergens Tidende . Politimesteren forklarer at politiet på grunn av manglende ressurser var nødt å prioritere annerledes, som førte til nedprioritering av blant annet narkotikasaker som VG meldte lørdag.

På spørsmål om hva han synes om sitatene fra kolleger som sier de er redde for å ta tak i kriminalitet, sier han det er leit å lese.

– Vi som ledere må bli tydeligere til å begrunne våre valg, og det er jobbet aktivt med å tilrettelegge for at medarbeidere skal kunne si fra og gjerne være kritiske. Dette er en forutsetning for god drift av politidistriktet.

Politimesteren sier det ikke er noe kjekt å høre at varsleren ikke har tillit til Songstads håndtering av varselet.

– Jeg har lest begrunnelsen, men kan ikke gå inn på det. Da er vi inne i selve varselet. Varslingsgruppen har levert sin rapport, og det er Politidirektoratet som eier den, sier han og understreker at politidistriktet ikke venter på svar fra direktoratet før det gjøres forbedringer internt. (©NTB)

Populært