Meny

Valls: – Unntakstilstand blir trolig forlenget

Frankrikes statsminister Manuel Valls. Arkivfoto: Benoit Tessier / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Paris (NTB-AFP): Frankrikes statsminister Manuel Valls sier at unntakstilstanden som ble innført etter terrorangrepene for ett år siden trolig blir forlenget i forkant av presidentvalget i landet.

Valls sier dette i et intervju med BBC på årsdagen for de islamistiske angrepene i Paris der 130 mennesker ble drept. I sommer ble tiltaket utvidet med seks måneder.

– Det er i dag vanskelig å oppheve unntakstilstanden. Spesielt med tanke på at vi skal i gang med en presidentvalgkamp om et par uker. Det innebærer møter og offentlige sammenkomster, og vi må også beskytte demokratiet, sier Valls til den britiske kanalen.

– Unntakslovene gir dessuten fullmakter til å pågripe folk og gjennomføre administrative tiltak som er effektive. Så ja, vi kommer nok til å leve med unntakstilstanden i noen måneder til.

Selv om han understreker at han fortsatt er meget forsiktig, sier Valls at sannsynligheten for koordinerte angrep lik dem i Paris i fjor ser ut til å ha minsket.

– Men vi kan se nye angrep lik det vi så i Nice. Enkeltindivider kan la seg styre av internett og sosiale medier eller av IS uten at de har vært i Syria eller Irak, legger han til. I Nice ble 86 mennesker drept da en 31 år gammel fransk-tunisier kjørte inn i en folkemengde med lastebil på den franske nasjonaldagen 14. juli. (©NTB)

Populært