Meny

Tyrkia advarer mot reiser til USA

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Istanbul (NTB-AP): Tyrkia advarer sine borgere mot å reise til USA. Grunnen er protestene etter presidentvalget og en økning i verbale og fysiske angrep av «rasistisk» og «innvandringsfiendtlig» art.

Det tyrkiske utenriksdepartementet la ut en advarsel på sine nettsider der det heter at demonstrasjonene mot Donald Trump «tidvis inkluderer kriminelle og voldelige handlinger» og at sikkerhetspersonell har pågrepet mange demonstranter.

– Basert på demonstrantenes innlegg i sosiale medier, er det klart at demonstrasjonen trolig vil pågå en god stund, skriver departementet videre.

Tidligere i måneden kritiserte Tyrkia USAs beslutning om å be familiene til ansatte ved konsulatet i Istanbul reise vekk på grunn av sikkerhetssituasjonen i storbyen. Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu insisterte på at Istanbul og Ankara ikke var «mer utrygge enn noen som helst amerikansk delstat».

Populært