Meny

FARC og Colombia enige om ny fredsavtale

Regjeringens forhandlingsleder Humberto de la Calle (t.h.) og hans motpart fra FARC, Ivan Marquez, tar hverandre i hendene etter at den nye fredsavtalen er på plass. Til venstre i bildet står Cubas utenriksminister Bruno Rodriguez. Foto: Enrique de la Osa / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Havanna (NTB-AFP): Regjeringen i Colombia og FARC-geriljaen er kommet fram til en ny fredsavtale, etter at den forrige ble avvist i en folkeavstemning.

Partene gjenopptok forhandlingene om en fredsavtale i slutten av oktober. Tidligere i måneden stemte folket nei til avtalen som ble signert i Havanna på Cuba i september.

– Vi er enige om en ny og endelig løsning på den væpnede konflikten. Avtalen inneholder endringer, presiseringer og forslag fra et bredt spekter av samfunnet, sier partene i en felles uttalelse lørdag.

– Vi ber hele Colombia og det internasjonale samfunnet støtte opp om avtalen og en rask implementering så vi kan legge krigens tragedie bak oss. Freden kan ikke vente.

President Juan Manuel Santos sa under et besøk i Storbritannia nylig at det var gjort store fremskritt og at han hadde fullmakt til å implementer den. Ifølge BBC skal nasjonalforsamlingen stemme over den nye, men den blir ikke lagt ut til folkeavstemning.

Tidligere president Alvaro Uribe, som ledet motstanden mot den opprinnelige avtalen, har bedt om at hans leir og ofrene for konflikten får litt tid til å sette seg inn i den nye avtalen før den trer i kraft. (©NTB)

Populært