Meny

Farage besøkte Trump

Nigel Farage gliste bredt da han ankom Trump Tower i New York lørdag. Foto: Eduardo Munoz / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Washington (NTB-DPA): Den britiske UKIP-lederen Nigel Farage har besøkt USAs påtroppende president Donald Trump i New York.

Pressen fikk øye på Farage idet han gikk inn i den nyvalgte presidentens residens i Trump Tower på Manhattan. Farage sa selv at han bare er turist. Trumps valgkampleder Kellyanne Conway uttalte til journalister at møtet mellom Farage og Trump hadde vært produktivt.

Farage er fungerende leder av det høyrepopulistiske uavhengighetspartiet UKIP og sto i spissen for kampen for å melde Storbritannia ut av EU. Britisk presse meldte fredag at Farage er blitt utpekt av den britiske regjeringen til å være uoffisiell sendemann mellom dem og Trump.

Farage, som tilskriver seg mye av æren for at britene sa nei til fortsatt EU-medlemskap i en folkeavstemning i sommer, har også påtatt seg æren for Trumps framgang i USA og for at populistiske bevegelser nå sveiper over Europa. (©NTB)

Populært