Meny

Clinton gir FBI-sjefen deler av skylda for tapet

Hillary Clinton fotografert i New York onsdag, dagen etter presidentvalget. Foto: Carlos Barria / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hillary Clinton gir FBI-sjef James Comey deler av skylda for at hun tapte presidentvalget mot Donald Trump. Comey blåste nytt liv i epostsaken under to uker før valget.

En rekke amerikanske medier refererer fra en 30 minutter lang telefonkonferanse som Clinton holdt med sine viktigste økonomiske bidragsytere lørdag. New York Times skriver at Clinton påpekte at Comeys første brev om granskingen, sendt elleve dager før valget, brakte epostkontroversen tilbake i nyhetsbildet.

– Det er mange grunner til hvorfor et valg som dette ikke ble vellykket. Men vår analyse er at Comeys brev sådde en tvil som var grunnløs, ubegrunnet, og som beviselig stanset vårt momentum, sa Clinton ifølge avisa.

Uttalelsene som gjengis lørdag, er de mest utdypende fra Clinton siden hun erkjente det knusende nederlaget onsdag.

I telefonkonferansen sa Clinton ifølge Politico at brevet som Comey sendte om Clintons private epostserver bare tre dager før valget, gjorde større skade enn brevet FBI-sjefen sendte til Kongressen 28. oktober. Det på tross av at Comey i brevet 6. november opplyste at FBIs gransking av nyoppdagede eposter var fullført uten at etterforskerne fant noe straffbart.

Washington Post s journalist skriver at Clinton mener Comeys første brev stanset fremdriften hennes mot slutten av valgkampen, mens det andre brevet ga energi til Trumps tilhengere.

Populært