Pelsmotstandere gikk i fakkeltog over hele landet

I Oslo beveget folkemengden seg fra Youngstorget til Stortinget, der det ble holdt en rekke appeller med krav om at pelsdyrnæringen nedlegges. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
I Oslo beveget folkemengden seg fra Youngstorget til Stortinget, der det ble holdt en rekke appeller med krav om at pelsdyrnæringen nedlegges. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): I Oslo gikk flere tusen mennesker lørdag i fakkeltog mot pelsdyrnæringen. Også i andre byer over hele landet tok pelsmotstandere til gatene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I Oslo beveget folkemengden seg fra Youngstorget til foran Stortinget, der det ble holdt en rekke appeller med krav om at pelsdyrnæringen nedlegges. Politiet i Oslo anslår overfor NTB at rundt 3.000 personer deltok på markeringen i hovedstaden. Arrangørene mener nærmere 5.000 deltok i demonstrasjonen.

Også i over 20 andre norske byer gikk pelsdyrmotstandere i fakkeltog lørdag. Det er dyrevernsorganisasjonen NOAH som står bak markeringene, som holdes hvert år. Organisasjonen anslår at mer enn 8.000 personer deltok i markeringene over hele landet.

Spesielt av året er at landbruks- og matminister Jon Georg Dale (Frp) i forrige uke la fram stortingsmeldingen om pelsdyrnæringens framtid. Der kom det fram at regjeringen ikke vil avvikle næringen, men heller innføre en rekke skjerpede krav.

– Det er veldig viktig å mobilisere nå, både for oss og for engasjerte mennesker over hele landet. Etter at stortingsmeldingen kom, har vi fått mange henvendelser. Folk er opprørt og skuffet, sier NOAH-leder Siri Martinsen til NTB.

– Det hjelper ikke med flere regler. Pelsdyrnæringen må nedlegges, sier Linda Simenstad (26) til NTB. (©NTB)