Meny

Venezuelas rivaler lover fredelig løsning på krisen

Carlos Ocariz (til høyre), ordfører i Sucre og representant for opposisjonen, holdt pressekonferanse sammen med Jesus Torrealba, leder for Venezuelas opposisjonskoalisjon MUD, i Caracas lørdag kveld. Foto: Carlos Garcia Rawlins / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Caracas (NTB-AFP): Venezuelas hardt pressede regjering har sammen med opposisjonen forpliktet seg til å finne en fredelig, demokratisk vei ut av krisen som har rystet landet.

– Vi er på høytidelig vis blitt enige om at våre politiske uenigheter bare kan løses tydelig innenfor grunnlovens rammer, og langs en demokratisk, fredelig og folkevalgt vei, heter det i en felles uttalelse.

Uttalelsen ble lest opp i Caracas av representanter for regjeringen og opposisjonen, som med støtte fra Vatikanet innledet en ny dialog fredag kveld.

Det oljerike søramerikanske landet har i lengre tid vært hardt rammet av matmangel og skyhøy inflasjon.

Opposisjonen i Venezuela har i månedsvis krevd en folkeavstemning om hvorvidt landets venstreorienterte president, Nicolás Maduro, bør bli sittende ved makten idet den økonomiske krisen har blitt stadig verre.

Ifølge Det internasjonale pengefondet (IMF) er inflasjonsnivået i Venezuela i år ventet å nå 475 prosent. (©NTB)

Populært