Meny

Trebarnsfar frikjent for vold mot barna

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristiansand (NTB): En trebarnsfar som var tiltalt for vold mot barn sine etter at det ble oppdaget skrapemerke på halsen til ett av barna, er frikjent.

– For en far må det være helt forferdelig å bli tiltalt for vold mot sine egen barn. Barnevernet og politiet forstår ikke hvilke strenge krav til bevis som stilles i slike saker, sier farens advokat Pål Eide til Agderposten.

Da et av barna kom i barnehagen med skrapemerke på halsen med begrunnelsen at faren hadde dyttet det tre år gamle barnet i veggen, ble det slått alarm. Ifølge dommen kan barna ha misforstått spørsmålene de fikk om forholdet til faren.

Alle tre barna fortalte imidlertid historier som indikerte vold i hjemmet. Alice Jervell, dommer i saken mener barnas oppfatning av spørsmålene som ble stilt er et viktig poeng.

«Retten legger for øvrig til at barnas alder, særlig N.N (treåringen), skaper en usikkerhet omkring hva som har funnet sted, og om barna klarer å skille mellom fysiske tak i røffe lekesituasjoner og forsettlig voldsutøvelser».

Faren forklarte i retten at han ofte lekte med barna, og at de seg imellom lekte ganske «rått». Verken barnehageansatte eller fastlege har tidligere rettet mistanke mot faren. (©NTB)

Populært