Meny

Rapport: Bergenspolitiet dropper narkotikasaker

Illustrasjonsfoto. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bergen (NTB): En 52-sider lang varsler-rapport viser at politiet i Bergen unnlater å etterforske narkotikasaker fordi sakene tar for lang tid, ifølge VG.

Avisen skriver at en av nestorene ved etterretnings- og spaningsavsnittet (ESA) har levert en varsler-rapport som viser til stående ordrer om at politiet ikke skal gripe inn mot grov narkotikakriminalitet.

– Mannskaper blir pålagt ikke å gripe inn mot personer som mistenkes for grove narkotikaforbrytelser, og å avdekke disse personenes narkotikalangere, heter det i rapporten. I 2015 initierte ESA kun tre narkotikasaker. I 2016 har de ikke hatt noen. Unnlatelsen betegnes som mulige brudd på straffeprosess- og politiloven.

– Det er ikke snakk om prioriteringer. Dette er snakk om tjenesteunnlatelser. Grunnen til at tjenestemenn er redd for å ta tak i kriminalitet, er at man frykter å få kjeft eller irettesettelse, skriver politimannen som står bak rapporten. Han har 13 kollegaer i ryggen og har videresendte uttalelser fra disse i et brev til justisminister Anders Anundsen (Frp) i juli.

Visepolitimester Olav Valland sier det er snakk om en bevisst prioritering.

– Det som er tilfelle, er at vi i de siste par årene nok har hatt mindre kapasitet til disse spesielle narkotikanettverkene enn vi hadde tidligere. (©NTB)

Populært