Meny

Lewandowski sier opp i CNN

Tidligere valgkampsjef Corey Lewandowski forlater CNN etter et kort engasjement. Nå lurer mange på om han er på vei tilbake til trump-leiren. Foto: Jonathan Ernst / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

New York (NTB-AP): Donald Trumps tidligere valgkampsjef Corey Lewandowski sier opp jobben i CNN med umiddelbar virkning. Han nevnes i spekulasjoner om den fremtidige Trump-administrasjonen.

Ryktene svirrer i Washington og ellers i USA om hvem som kommer til å få nøkkelstillinger når Donald Trump inntar Det hvite hus og tar over den politiske kontrollen over store deler av det amerikanske statsapparatet.

Det var ikke ukontroversielt da Lewandowski begynte som kommentator hos CNN bare få dager etter at han sluttet som Trumps valgkampsjef. Det ble stilt spørsmål ved om hans lojalitet fortsatt lå hos Trump eller hos kanalen og dens publikum. I tillegg hadde han en konfronterende stil og var underlagt en klausul som gjorde at det var begrenset hvor mye han kunne kritisere Trump offentlig. Han fikk også etterlønn fra Trump-valgkampen en periode, men det opphørte etter omfattende kritikk.

Likevel så ikke noe av dette ut til å gå utover seertallene hans, og CNN har i det siste hatt flere seere enn på mange år. Men oppholdet i nyhetskanalen ble altså kortvarig, og mange lurer nå på hvor og i hvilken rolle han dukker opp igjen. Fredag ble han observert på vei inn i trump Tower, der Trump selv holdt møter for å planlegge overgangsperioden når han inntar presidentembetet. (©NTB)

Populært