Meny

Juncker: Trump en risiko for EUs forhold til USA

Valget av Donald Trump kan utgjøre en risiko for forholdet mellom USA og EU, sier Jean-Claude Juncker. Foto: Vincent Kessler / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brussel (NTB-DPA): EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker sier valget av Donald Trump som USAs neste president utgjør en risiko for forholdet mellom EU og USA.

– Det er huller i den påtroppende presidentens kunnskap. Vi må lære USAs neste president hva Europa er og hvordan det fungerer, sier Juncker og viser til at Trump har endret karriere fra forretningsliv til politikk.

EUs utenrikssjef Federica Mogherini sier hun tror samarbeidet med Trump blir vanskeligere enn det har vært med den sittende presidenten, Barack Obama.

– Det er i våre respektive interesser å fortsette samarbeidet, men det kan være at hans politiske prioriteringer vil føre USA langt unna enkelte av Europas grunnleggende prinsipper, sier hun til Deutsche Welle.

Juncker og EU-president Donald Tusk har sammen invitert Trump til Brussel for samtaler på høyeste nivå så snart som mulig. Mogherini har invitert EUs utenriksministere til byen på søndag for å diskutere det fremtidige forholdet til USA etter at Trump ble valgt. (©NTB)

Populært